Atlas TUe Eindhoven

Atlas TU/e in Eindhoven, The Netherlands.
High walls consulting rooms on two floors
Tenth floor, combination closed wall with glass element on intermediate floor
QbiQ IQ-PRO Double glass partition wall Atlas TU/e in Eindhoven
Solid partition wall QbiQ IQ-PRO
Extra high partition wall in the staircase at Atlas TU/e in Eindhoven
QbiQ lock in a HPL door
Stairway with extra high glass partition wall at Atlas TU/e in Eindhoven
QbiQ IQ-PRO Double glass partition wall Atlas TU/e in Eindhoven
Extra high partition wall near the staircase at the third floor
Extra high partition wall with acoustic elemens added
Corridor with extra high glass partition wall at a vide
Corridor with consulting rooms on the sixth floor (computer floors)
Glass partition in a long closes wall
First floor meeting room Atlas TU/e in Eindhoven
First floor meeting room Atlas TU/e in Eindhoven
Double glass vide wall at first floor
QbiQ IQ-PRO Doubel glass partition wall Atlas TU/e in Eindhoven
Offices / meeting rooms on the ground floor Atlas TU/e in Eindhoven
Double glass partition walls at first floor near the atrium at Atlas TU/e
Atlas TU/e atrium at the ground floor
Atlas TU/e atrium at the ground floor
Atlas TU/e atrium at the ground floor
Atlas TU/e in Eindhoven, The Netherlands.

Door optimaal hergebruik te combineren met state-of-the-art materialen is Atlas, het stoere TU/e hoofdgebouw uit de jaren zestig, getransformeerd tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw. Het gebouw is een uitnodigende entree voor de TU/e campus en een etalage voor innovatie en techniek. Onderwijs en onderzoek komen bij elkaar rond een opvallende trappartij die omhoog zigzagt tot op het dak. De studie- en werkruimtes worden via de transparante systeemwanden van QbiQ voorzien van daglicht door de nieuwe ultra-isolerende glazen vliesgevel met karakteristieke parallelle uitzetramen.

Atlas heeft een BREEAM Outstanding oplevercertificaat ontvangen met een score van maar liefst 96,01%. Hiermee staat Atlas bovenaan de BREEAM-ranglijst van duurzaamste onderwijsgebouwen ter wereld.


Team V Architectuur
Atlas, het stoere TU/e hoofdgebouw uit de jaren zestig, is door Team V Architectuur getransformeerd tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw.